• december

    15

    2020
  • 3216
  • 0
Artikel Dusol Vastgoedonderhoud in FRITS Magazine

Artikel Dusol Vastgoedonderhoud in FRITS Magazine

In de laatste editie van FRITS Magazine – hét toonaangevende leesmagazine voor Brainportregio Eindhoven – staat een mooi interview met onze directeur Frans Dusol over het bedrijf, de medewerkers, de opdrachtgevers en diverse mooie projecten. Klik hier voor het originele artikel zoals het verschenen is in FRITS

VASTGOED IS BIJ DUSOL AL 120 JAAR IN VERTROUWDE HANDEN

TROTS OP ROOTS EN KLAAR VOOR DE TOEKOMST

Je zou het niet meteen verwachten als je in Eindhoven om je heen kijkt, maar veel mooie, bekende gebouwen danken hun uitstraling mede aan het Helmondse vastgoedonderhoudsbedrijf Dusol. Een familiebedrijf dat in 1898 werd opgericht door de overgrootvader van de huidige directeur Frans Dusol.

TEKST MARLÈNE VAN KUYK | FOTO’S GERARD VAN HAL, YVONNE GOUDRIAAN-DUSOL

Vandaag de dag staat er een sterk, toekomstgericht bedrijf in schilderwerk en onderhoudswerkzaamheden aan vastgoed, waar 75 mensen werken. Op de vraag wat het geheim is van Dusol lacht Frans: „Je moet goed werk leveren bij opdrachtgevers en zorgen dat je ze verrast. Dat is precies wat wij doen.”

Vertrouwde partner van gerenommeerde opdrachtgevers
Als je al meer dan een eeuw bestaat doe je iets heel goed. En dat doen ze bij Dusol. Getuige de lange samenwerkingen die het bedrijf heeft en het oeuvre aan spraakmakende projecten. Dusol Vastgoedonderhoud werkt voor zowel de zakelijke als particuliere markt. Bekende zakelijke opdrachtgevers zijn onder meer woningcorporaties zoals bijvoorbeeld Woonstichting ‘thuis en Woonbedrijf, zorginstellingen zoals NEOS en overheidsinstanties waaronder de Gemeente Eindhoven. Maar ook onderwijsinstellingen, vastgoedbeheerders, aannemers en VvE’s mag het bedrijf tot zijn klanten rekenen. Mooie voorbeelden van die laatste twee zijn de nieuwe Lidl ‘t Karregat in opdracht van BanBouw en de gerenoveerde VvE Residentie Seepaerdstad tegenover het station in Eindhoven.

Unieke projecten die tot de verbeelding spreken
Andere fraaie voorbeelden van het werk van Dusol zijn de energiecentrale op Strijp-T en het Fontys Hogeschoolgebouw Rachelsmolen R10. Een trotse Frans: „Op Strijp-T hebben wij de stalen kozijnen voorzien van isolatieglas, beton gerepareerd en het geheel geschilderd. In het recent gebouwde Fontysgebouw – een opdracht van Huybregts Relou Bouw – hebben we brandwerende binnenbeglazing aangebracht en het behang- en schilderwerk uitgevoerd. Bij het Gemeentehuis in Waalre verzorgden we voor Vlassak Aannemingsmij het schilderwerk van de nieuwbouw en renovatie van de oude villa.”

Samenwerkingen in resultaatgericht vastgoedonderhoud
„Bij Dusol gaan we voor langdurige relaties. Zo hebben we onder andere met Woonbedrijf een verbijzonderde, resultaatgerichte samenwerking. Als samenwerkingspartner verlagen we structureel de onderhoudskosten van het gevelonderhoud, verhogen we klanttevredenheid, waarborgen de vastgoedwaarde en ondersteunen de interne organisatie van Woonbedrijf. Wij zijn verantwoordelijk voor de onderhoudsplannen van het vastgoed dat wij over meerdere jaren in opdracht hebben. Deze manier van werken betekent voor ons bedrijf een stuk continuïteit en maakt projecten beter te plannen. Dezelfde samenwerking hebben we met schoolbestuur Salto Eindhoven, voor schilderwerk en bouwkundig gevelonderhoud van een vijftal schoolgebouwen. Zoals de prachtig gerenoveerde basisschool De Driestam met zijn kleurrijke gevel.”

Een totaalpakket aan werkzaamheden buiten én binnen gebouwen
Dusol staat bekend om zijn schilder- en onderhoudswerkzaamheden: „Wij doen alles op het gebied van bestaand vastgoed. Dat doen we met name planmatig. Schilderen is eigenlijk net als bij de kapper. Knippen doe je iedere vier of zes weken, ons werk komt iedere zes of zeven jaar terug. Je kunt gedeformeerde ondergronden tegenkomen die niet geschilderd kunnen worden. Deze zijn wij vanuit het verleden zelf gaan repareren, we hebben daar specialisten voor in huis. Ook voor energetische maatregelen (dak-, gevel- en vloerisolatie), betonreparatie, gevelrenovatie en beglazing. En we kijken naar wat er binnen in het gebouw moet gebeuren, bijvoorbeeld een nieuwe keuken, badkamer of toilet. Moet er worden uitgebreid of aangepast, dan voeren wij hiervoor een complete verbouwing uit.”

Erkend leerbedrijf en sociaal ondernemerschap
„We werken altijd met eigen mensen. Vraagt een opdracht een specifiek specialisme dat we niet in huis hebben of is een project te groot voor alleen ons bestaande medewerkersbestand, dan huren we specialisten in. Dat zijn zoveel mogelijk vaste partners, waar we al lang mee samenwerken. En die opereren altijd onder onze naam. Dusol is ook een leerbedrijf, zo is zeker een derde van de medewerkers door onszelf opgeleid. Onder meer doordat we nauw verbonden zijn aan opleidingsinstanties, zoals de Schildersvakopleiding in Nuenen. Die hebben wij zelfs mee opgericht. We hebben gemiddeld vier leerlingen per jaar in opleiding en de kunst is om die in ons bedrijf te houden. Zo werkt hier al 31 jaar een vrouwelijke schilder, die ook ooit zo binnenkwam. Daarnaast hebben wij mensen in dienst met een rugzakje of die extra begeleiding nodig hebben. We zijn erg trots op de behaalde certificering Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) Trede 3, voor sociaal ondernemerschap.”

Dusol gaat voor kwaliteit, duurzaamheid en klanttevredenheid
„Dusol Vastgoedonderhoud is aangesloten bij verschillende werkgevers-, kennis- en netwerkorganisaties. We werken volgens bepaalde normen en standaarden, met onder
meer het BouwGarant-keurmerk en VGM-certificaat VCA**. Conform ‘the natural step’ waarmee onder meer de Gemeente Eindhoven werkt, zetten wij onze mensen zo dicht mogelijk bij hun woonplaats in, om zo de reisafstanden en de CO2-uitstoot te beperken. Daarnaast zijn we bezig met verlenging van onderhoudsintervallen. Bij producten kijken we naar leveranciers die duurzaam produceren en daar experimenteren we mee. Ook klanttevredenheid staat bij ons hoog in het vaandel. Wij prijzen ons gelukkig met veel langdurige relaties en trouwe opdrachtgevers. Recent hebben we het VGO- keurmerk behaald voor resultaatgericht vastgoedonderhoud, dat garandeert dat wij resultaatgericht samenwerken in alle facetten beheersen. We blijven ons voortdurend ontwikkelen. Na 120 jaar is vastgoed bij Dusol nog steeds in vertrouwde handen. Daar ben ik erg trots op.”

© Copyright 2024 - Dusol Vastgoedonderhoud b.v.