• juni

    23

    2024
  • 13
  • 0
Succesvolle eerste editie van de Kwastendag in Eindhoven

Succesvolle eerste editie van de Kwastendag in Eindhoven

De allereerste Kwastendag, gehouden op 19 juni in Eindhoven, was een groot succes. Maar liefst 20 geïnteresseerden en werkzoekenden uit de regio Zuidoost-Brabant maakten kennis met het schildersvak tijdens deze doe-dag, die werd georganiseerd door een samenwerking van diverse partners: Woonbedrijf, Van der Meijs, Caspar de Haan, Elk, Dusol, Ergon, UWV en de Gemeente Eindhoven.

Kennismaken met het schildersvak
De deelnemers volgden in een opknapwoning diverse workshops van Driessen Verf en Repair Care International. Ze leerden onder andere hoe je wanden, deuren en kozijnen schildert en hoe je houtrot repareert. Na de lunch konden zij tijdens speeddates in gesprek gaan met de onderhoudsbedrijven.

Leerwerktraject
Dankzij de inzet van alle betrokken partijen, waaronder Ergon, UWV en gemeente Eindhoven, was de opkomst van deze eerste editie boven verwachting goed. De Kwastendag is de aftrap voor een (om)scholingstraject. Enthousiaste kandidaten krijgen de kans om deel te nemen aan een leerwerktraject, waar ze de basisbeginselen van het vak onderhoudsschilder leren. De kandidaten krijgen één dag per week praktisch les in bijvoorbeeld schilder- en schuurtechnieken en werken een aantal uren per week mee met vaklieden van Van der Meijs, Caspar de Haan, Elk en Dusol. Kandidaten die het traject succesvol afronden, krijgen een betaalde baan aangeboden.

© Copyright 2024 - Dusol Vastgoedonderhoud b.v.