De ontwikkeling van Dusol

In 1898 vestigt Theodorus “Dorus” Dusol zich als huisschilder in Stiphout. Met een blik verf en een kwast achterop zijn fiets gaat hij van opdracht naar opdracht.

Midden jaren dertig doet zijn zoon, Frans Dusol sr. zijn intrede Hij laat het bedrijf in de jaren na 1950 groeien met grotere opdrachten. In die periode zijn er jaren bij waarin het bedrijf ruim 800 woningen schildert, aangevuld met een school, bejaardenhuis of bedrijfspand.

In 1963 komt de derde generatie het bedrijf versterken in de persoon van Theo Dusol. In die jaren wordt bouwkundig onderhoud steeds belangrijker. Naast Dusol Schilderwerken wordt nu Dusol Bouwverbetering opgericht. Een divisie waarin werkzaamheden als gevelrenovatie, verbouwingen en uitbreiding van vastgoed zijn ondergebracht.

In 1997 komt Theo’s oudste zoon Frans in het bedrijf. Hij brengt met zijn opleidingen aan de MTS Schilderstechnieken in Boxtel en Bouwtechnische Bedrijfskunde aan de HTS in Tilburg weer nieuwe kennis mee.

Vandaag de dag werken er ca. 75 mensen bij Dusol Vastgoedonderhoud en zijn de werkzaamheden gericht op de totale zorg voor vastgoed.

Het karakteristieke trapgeveltje aan de Dorpsstraat in Stiphout is al sinds jaar en dag het kantoor van Dusol.
© Copyright 2024 - Dusol Vastgoedonderhoud b.v.