• mei

    14

    2020
  • 1782
  • 0
Artikel in EISMA’s schildersblad Mei 2020

Artikel in EISMA’s schildersblad Mei 2020

In de mei-editie van EISMA’s Schildersblad stond een mooi artikeltje over Dusol’s bijdrage in een bijzonder project: de verbouwing en uitbreiding van de Lidl Supermarkt in ’t Karregat in Eindhoven. Het artikel is geschreven door Broer Feenstra.

 ’t Karregat wordt in ere hersteld

Namens supermarktconcern Lidl werkt aannemer Ban- Bouw (Nuenen) aan een bijzonder project in Eindhoven: de verbouw en uitbreiding van de Lidl-supermarkt in ’t Karregat. BanBouw laat het Helmondse Dusol Vastgoedonder- houd alle binnen- en buitenschilderwerk uitvoeren. ’t Karregat is een uniek gebouw dat in 1973 verrees naar het ontwerp van archi- tect Frank van Klingeren en kenmerkt zich door een doorlopend dak, gedragen door kleurrijke, sculpturale stalen elementen (in parapluvorm) en ontbrekende binnenmuren. Het pand huisvest momenteel de Lidl en een basisschool. Van de open structuur die Van Klingeren bedacht had, was al snel niets meer over. Het gaf teveel overlast dus al snel werden toch wanden geplaatst tussen

de gebouwgebruikers. Zes jaar geleden werd het schoolgedeelte gerenoveerd. Nu is de supermarkt aan de beurt. Alles, behalve de dakconstructie, is door BanBouw gestript en wordt nu weer opgebouwd. In de buitenschil komt vooral glas. De schilders van Dusol spuiten de karakteristieke stalen ‘paraplu’s’ ieder in een eigen kleur naar het oorspronkelijke kleurenschema uit 1973. Daarnaast schilderen zij het andere staalwerk, alle houtwerk en de gestucte plafonds en wanden. Dusol brengt ook belijning op de vloeren aan. In het project wordt gewerkt met verfproducten van Caparol, Trimetal en Plastall. Gemiddeld zijn wekelijks vijf schilders – met inachtneming van de coronamaatregelen – actief op het project. De oplevering is medio juni.

© Copyright 2022 - Dusol Vastgoedonderhoud b.v.