• december

    10

    2018
  • 1950
  • 0
Dusol gaat voor Groen!

Dusol gaat voor Groen!

Dusol Vastgoedonderhoud maakt gebruik van  de biobases verven van Copperant

Dusol Vastgoedonderhoud maakt gebruik van de biobases verven van Copperant

Dusol Vastgoedonderhoud is één van de vijf geselecteerde samenwerkingspartners die in het kader van Resultaatgericht Samenwerken voor Woonbedrijf Eindhoven zorg dragen voor het onderhoud van de woningen. Eén van de randvoorwaarden van het Resultaatgericht Samenwerken is duurzamer werken. Hiervoor is het werkmodel “The Natural Step” in het leven geroepen dat door gemeente Eindhoven en een aantal woningcorporaties is opgesteld.

Onderdeel van The Natural Step (TNS) is het verminderen van CO2uitstoot. Voor een tweetal projecten van Woonbedrijf in Nuenen en Eindhoven heeft Dusol Vastgoedonderhoud als pilot besloten om een flinke bijdrage te leveren aan de CO2reductie door gebruikt te maken van de ‘biobased’ verven van Copperant. Voor de productie van deze verf wordt het gebruik van fossiele (aardolie) grondstoffen grotendeels vervangen door natuurlijke, herwinbare grondstoffen vanuit de afvalstroom. Beter voor het milieu maar ook voor de vaklieden die dagelijks met de producten werken. Door het gebruik van de biobased verf van Copperant wordt per liter verf minimaal 1 kilogram CO2bespaard, daar doen we het graag voor!

Zowel Dusol als de opdrachtgever Woonbedrijf is zeer positief over de pilot. Behandelingen, droogtijden en het eindresultaat zijn vergelijkbaar met traditionele producten en ook de buitenduurzaamheid doet niet onder voor de traditionele verven. Dusol geeft aan ook in de toekomst zeker meer gebruik te maken van deze duurzamere producten.

Een leuke bijkomstigheid is dat de producten van Copperant energie-neutraal geproduceerd worden in Etten-Leur. Het is dus een groene maar ook een maatschappelijk verantwoorde keuze voor de regio Noord-Brabant.

Voor meer informatie over Copperant en de CO2-reductie ga naar: https://www.copperant.nl/co2-uitstoot/

© Copyright 2024 - Dusol Vastgoedonderhoud b.v.