• maart

    13

    2020
  • 1729
  • 0
Duurzame Bouw in Someren

Duurzame Bouw in Someren

Foto credit: Bert Jansen/DCI Media

In de nieuwe wijk Groote Hoeven in het Brabantse Someren worden de woningen op een zo ecologisch mogelijke wijze gebouwd. Onlangs is de eerste ‘demo-woning’ opgeleverd en opengesteld voor geïnteresseerden.

De woning is volledig milieuvriendelijk gebouwd, zowel van binnen als van buiten is enkel gewerkt met duurzame materialen. Er wordt hier zogenaamd’ circulair’ gebouwd: de materialen worden hergebruikt of kunnen later hergebruikt worden. In de demo-woning is gebruik gemaakt van maar liefst 17 circulaire toepassingen.

In opdracht van Bouwbedrijf Dobu hebben de vaklieden van Dusol Vastgoedonderhoud al het schilderwerk voor deze demo-woning mogen verzorgen. Uiteraard hebben ook zij gewerkt met duurzame en milieuvriendelijke producten. Er is in overleg met de opdrachtgever gekozen voor de duurzame producten van Copperant. De muren zijn voorzien van de Copperant Pura Watergedragen Muurverf Extra Mat en het houtwerk is bewerkt met de Pura Watergedragen Transparante Beits. Projectleider van Dusol Vastgoedonderhoud, Rini van Tilburg vertelt hierover: “Wij hadden in eerdere projecten al ervaring met deze verf van Copperant. Qua verwerking en droogtijden is er eigenlijk geen verschil met andere producten, en het is een duurzaam product dus voor ons erg prettig om mee te werken.”

Voor wat het circulair bouwen betreft was de demo-woning voor alle partijen een leerproces waar iedereen in de toekomst hun voordeel mee kunnen doen. In totaal zullen er 170 woningen gebouwd worden in de Groote Hoeven. Wij kijken uit naar de voortgang van dit mooie project.

© Copyright 2024 - Dusol Vastgoedonderhoud b.v.