• november

    2

    2020
  • 2025
  • 0
Erwin Brouwer, nieuwe voorzitter landelijke Studieclub Schilders (SCS)

Erwin Brouwer, nieuwe voorzitter landelijke Studieclub Schilders (SCS)

“Leven lang leren is cruciaal voor alle schilders in Nederland”

“We gaan mooie dingen doen bij de Studieclub Schilders Nederland, want juist nu is het up to date houden van je kennis cruciaal voor schilders”, aldus Erwin Brouwer, de kersverse voorzitter van de landelijke studieclub Schilders. Tijdens de online algemene ledenvergadering op 31 oktober is hij gekozen als nieuwe voorzitter.

De 41-jarige Brouwer is al 15 jaar verbonden aan het middelbaar beroepsonderwijs, waarvan de laatste 4 jaar als onderwijsdirecteur. Momenteel bekleedt hij meerdere functies op het snijvlak van onderwijs en bedrijfsleven: als onderwijsmanager a.i. aan ROC Nijmegen, directeur bij NOA opleidingsbedrijf afbouw en als directeur bij de Schildersvakopleiding Rosmalen, Nuenen, Tilburg, Breda en Nijmegen. “Het voorzitterschap van de landelijke studieclub is daarbij een mooie aanvulling.”

Leven lang leren

“Bij de Schildersvakopleidingen leiden we samen met werkgevers en regionale onderwijscentra de vakmensen van morgen op. Binnen deze opleidingen spelen we in op alle ontwikkelingen in het vak”, zegt Brouwer. “Die ontwikkelingen volgen elkaar snel op, dus ook het leven lang leren is voor de ervaren schilder cruciaal. En daarin willen de Studieclubs Schilders in Nederland een sleutelrol spelen. Met bijeenkomsten en bijscholingsavonden bij de regionale studieclubs houden de vakbekwame schilders en ook de beginnend beroepsbeoefenaars hun kennis up-to-date.”

Naast de nieuwe voorzitter, bestaat het bestuur van de SCS Nederland uit Mark Hulsen, Marianne Kortenbout, Eric van Iersel en Frans Dusol.

Over de Studieclub Schilders

De Studieclub Schilders stimuleert de professionele ontwikkeling voor iedereen die werkzaam is in de schilders- en onderhoudsbranche en organiseert hiervoor regelmatig bijeenkomsten om vak gerelateerde kennis en vaardigheden op peil te houden. De SCS Nederland is een landelijke vereniging bestaande uit regionale Studieclubs Schilders. Deze regionale Studieclubs Schilders zijn toegankelijk voor iedereen die werkzaam is binnen de schilders- en onderhoudsbranche; van werknemer tot ZZP-er, van schilder tot opdrachtgever, en van werkgever tot toeleverancier. In de afgelopen 72 jaar is het profiel van de SCS vrijwel onveranderd gebleven. Het vergroten van de deskundigheid van iedereen die werkzaam is in de schilders- en onderhoudsbranche en het stimuleren van de onderlinge contacten blijft ook de komende jaren de centrale doelstelling.

De SCS Nederland en de regionale Studieclubs Schilders worden ondersteund door OnderhoudNL en door het bedrijfsleven.

© Copyright 2022 - Dusol Vastgoedonderhoud b.v.