• oktober

    14

    2019
  • 1675
  • 0
Resultaatgericht samenwerken draait om partnership

Resultaatgericht samenwerken draait om partnership

Dit artikel is verschenen in editie 22 van Repair Report, Nieuwsbrief van Repair Care en wij hebben het hier geplaatst in overeenstemming met Repair Care. Klik hier voor het originele artikel in Repair Report.

In 1898 ging Theodorus Dusol al per fiets, met een blik verf en een kwast achterop, van opdracht naar opdracht. Ruim 120 jaar later is zijn levenswerk uitgegroeid tot een prachtig vastgoedonder- houdsbedrijf met 75 betrokken medewerkers. Pionieren zit nog steeds in het DNA van Dusol, net zoals maatschappelijk verantwoord ondernemen. Niet voor niets was het Helmondse familiebedrijf er als de kippen bij toen Repair Care’s BIO FLEXTM ALLROUND op de markt kwam.

Richard Vennix werkt al meer dan 25 jaar in de branche en sinds een jaar als projectleider bij Dusol. Hij kwam er in een warm bad terecht. “Inmiddels staat de vierde generatie Dusol aan het roer. Prachtig, zo’n historie. De derde generatie loopt regelmatig binnen en is heel betrokken. Maar weet je wat het mooiste is? Dat je de familiesfeer in alle lagen voelt. Hier werken meerdere families, waarbij het vak als het ware van generatie op generatie wordt doorgegeven. Mensen zijn echt trots op hun werk én op Dusol.”

Partner op niveau

Continu willen verbeteren, dat is volgens Richard de kracht van Dusol. “Resultaatgericht samenwerken is nu de norm, maar in feite gebeurt dat hier al jaren”, legt hij uit. “We leggen de lat hoog voor onszelf. Daarom werken we ook met Repair Care. Enerzijds vanwege de verwerkbaarheid en duurzaamheid van het product, anderzijds vanwege de complete dienstverlening eromheen. Resultaatgericht samenwerken doe je niet alleen met je opdrachtgever, maar ook met je leveranciers.” Partnership, daar gelooft hij in. “Repair Care is voor ons echt een partner op niveau. De projectbegeleiding helpt ons bijvoorbeeld om nog betere kwaliteit te leveren.”

Minder faalkosten, kortere doorlooptijd

Op dit moment is Dusol bezig met diverse RGS-projecten, waaronder 24 woningen in Eindhoven. Houtrotrenovatie is een belangrijk onderdeel, daarom heeft Repair Care vooraf een inventarisatie uitgevoerd. Ideaal, volgens Richard. “Je weet precies wat je gaat aantreffen en zo voorkom je faalkosten. Ook voor de bewoners is het prettig: de planning staat als een huis en we kunnen een zo kort mogelijke doorlooptijd garanderen.”

Even wennen

In Eindhoven heeft Dusol de BIO FLEXTM ALLROUND toegepast, de eerste en enige epoxy met 40% biobased grondstoffen. “Wij zien het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een lagere CO2-uitstoot. Daarvoor steken we onze nek uit, op allerlei manieren. Zo hebben we vorig jaar samen met Copperant een pilot gedaan rond de groenste verf van Nederland.” Vernieuwen gaat niet van vandaag op morgen, weet Richard uit ervaring. “Een product kan nog zo goed zijn, je kunt niet van mensen verwachten dat ze in één keer de knop omzetten. Dat zie ik ook bij de BIO FLEXTM ALLROUND. De verwerkings- en de droogtijd zijn toch net anders, dat is even wennen. Maar ik merk dat onze mensen er steeds vaker naar vragen. Dat is een goed teken. Werken met duurzame producten wordt steeds vanzelfsprekender.”

© Copyright 2022 - Dusol Vastgoedonderhoud b.v.