• juli

    9

    2018
  • 2052
  • 0
Vakmensen Dusol op Schuurcursus

Vakmensen Dusol op Schuurcursus

Voor het schilderen eerst schuren, de oude verflaag eraf schuren zodat de nieuwe erop kan. Dit is algemeen bekend en dit deden de schilders van Dusol Vastgoedonderhoud steevast ook altijd… tot voor kort.

Schuurfabrikant SIA uit Zwitserland adviseerde om eens te komen kijken naar meer efficiënte schuurmogelijkheden en dus zijn uitvoerder Rini van Tilburg en calculator-projectleider John Brugmans van Dusol Vastgoedonderhoud in het voorjaar van dit jaar naar Zwitserland afgereisd om bij SIA te kijken naar nieuwe schuurmogelijkheden. Daar ontdekten zij dat de gebruikelijke schuurmethodes niet efficiënt genoeg zijn.

Dit bezoek naar Zwitserland en advies wat daar is gegeven is zo goed bevallen dat er gekeken is naar een andere schuurmethode dan de huidige. Om dit te bewerkstelligen is onlangs een vertegenwoordiger van SIA Zwitserland, samen met een vertegenwoordiger van SIKKENS, naar Dusol gekomen voor een schuurcursus. Deze cursus bestond uit een praktijk gedeelte en een theoretisch deel. Alle vakmensen, projectleiders en calculators hebben de schuurcursus gevolgd.

Projectleider John Brugmans is enthousiast over de nieuwe aangeleerde methode. “Als de toplaag nog intact is, dus nog niet aan het bladderen is, maar de verf na zes/zeven jaar wel weer aan een nieuwe verflaag toe is, wordt vanuit SIA geadviseerd om de oude verflaag na grondig wassen met een hele fijne korrel enkel te “matteren”. Matteren is het mat of dof maken van de verflaag. Waar we vroeger met een grovere korrel van 80 en daarna korrel 120 begonnen te schuren, beginnen we met deze nieuwe methode met een veel fijnere korrel 240 en eventueel gevolgd door 320, al naar gelang het project. Als de oude toplaag helemaal mat geworden is, kan er geschilderd worden. Dit scheelt tijd en daarmee ook geld!”

Op dit moment loopt er een pilot bij twee verschillende lopende projecten en de nieuwe methode wordt met veel enthousiasme ontvangen en gebruikt. Brugmans vervolgt: “Waar sommigen tijdens de cursus nog wat sceptisch waren, is er nu toch heel veel enthousiasme onder de vakmensen. De aangeschafte machines en materialen van SIA zijn makkelijk in gebruik en ze zorgen ook nog voor een kostenbesparing. We hebben er daarom bedrijfsmatig voor gekozen om voortaan voor al het schuurwerk enkel nog de producten van SIA te gebruiken”, aldus Brugmans.

Schuurcursus SIA bij Dusol Vastgoedonderhoud

Schuurcursus SIA – praktijk –  bij Dusol Vastgoedonderhoud

Schuurcursus SIA bij Dusol Vastgoedonderhoud

Schuurcursus SIA – praktijk uitleg – bij Dusol Vastgoedonderhoud

Schuurcursus SIA bij Dusol Vastgoedonderhoud

Schuurcursus SIA – theorie – bij Dusol Vastgoedonderhoud

Schuurcursus SIA bij Dusol Vastgoedonderhoud

Schuurcursus SIA – theorie – bij Dusol Vastgoedonderhoud

© Copyright 2022 - Dusol Vastgoedonderhoud b.v.