• maart

    15

    2020
  • 1658
  • 0
’t Karregat in Eindhoven wordt in ere hersteld

’t Karregat in Eindhoven wordt in ere hersteld

In opdracht van BanBouw werkt Dusol Vastgoedonderhoud weer aan een bijzonder project: de verbouwing van de Lidl in ’t Karregat in Eindhoven.

In 1973 opent wijkcentrum ’t Karregat in Eindhoven voor het eerst haar deuren. Dit revolutionaire gebouw met zijn karakteristieke paraplu’s in vrolijke kleuren en ontbrekende binnenmuren naar het ontwerp van Frank van Klingeren, heeft al vele functies gehad. Het huisvest momenteel enkel nog de Lidl en een basisschool, maar door de jaren heen hebben er verschillende scholen, een supermarkt, een bibliotheek, een wijkcentrum, een café, diverse winkeltjes en een medische ruimte in gezeten. Van de open structuur die van Klingeren bedacht had was overigens al snel niets meer over, het gaf uiteindelijk te veel overlast dus al snel werden en toch wanden geplaatst tussen de verschillende gebruikers van het gebouw.

Helaas raakt het gebouw langzaamaan in verval en er is lange tijd discussie wat te doen met ’t Karregat. Veertig jaar na de initiële bouw wordt het schoolgedeelte flink onder handen genomen. In 2014 slagen Architecten-En-En en Diederendirrix erin om de initiële visie van van Klingeren weer nieuw leven in te blazen. De parapluconstructie blijft overeind, en wordt in ere hersteld.

Nu, 5 jaar later, is dan eindelijk ook de andere helft van het bijzondere gebouw aan de Urkhovenseweg in Eindhoven aan de beurt. Lidl Nederland GbmH pakt het grondig aan en transformeert de bestaande supermarkt in een megasupermark. Alles behalve de dakconstructie is gestript en wordt langzaam weer opgebouwd. De buitenmuren worden grotendeels transparant en de karakteristieke paraplu’s worden ook hier in ere hersteld en weer ieder in een eigen kleur gespoten naar het oorspronkelijke kleurenschema uit 1973 van Pierre van Soest.

Een bijzonder mooie opdracht voor de vaklieden van Dusol die het schilderwerk mogen verzorgen. Wij kijken erg uit naar het eindresultaat, maar bijgaand alvast een kleine impressie van de vorderingen.

© Copyright 2024 - Dusol Vastgoedonderhoud b.v.