• maart

    29

    2019
  • 1738
  • 0
Veiligheid voorop!

Veiligheid voorop!

Om goed en veilig te kunnen werken is het belangrijk om op de hoogte te blijven van alle mogelijkheden, de do’s en don’ts te horen en te weten wat wel en niet mag/verplicht is. Schilders en onderhoudsmedewerkers werken meestal op grote hoogte en de hoogwerkers zijn dan vaak onmisbaar. Mateco, de expert in hoogwerkers, heeft een lesmiddag georganiseerd voor alle medewerkers van Dusol Vastgoedonderhoud om zowel in theorie als in praktijk te leren over veilig werken vanuit een hoogwerker.

Rick van Welzenes, accountmanager bij Mateco bv, is een hele middag aan de slag gegaan met de mannen en vrouwen van Dusol. Hij begon de middag met theoretische uitleg aan de hand van een presentatie en ging vervolgens naar buiten waar zowel een ruw terrein schaar-hoogwerker als een knik-telescoop-hoogwerker klaarstond om te oefenen.

Zowel de medewerkers die regelmatig op de hoogwerker staan als degenen die eigenlijk nooit zo hoog werken hebben met veel aandacht meegedaan. Er werd gewezen op de mogelijke gevaren, wat te doen bij calamiteiten, hoe veilig te werken, hoe het harnas op een juiste manier te gebruiken etc. “Het was een hele leerzame middag en door iedereen erg goed ervaren”, aldus Rini van Tilburg, uitvoerder bij Dusol Vastgoedonderhoud. “Het belang van de veiligheidsgordel werd nog eens goed benadrukt,” gaat van Tilburg verder, “op zich werd het harnas natuurlijk al wel gebruikt door onze vakmensen, maar het is nu ook echt verplicht gesteld. Uiteraard ook vanuit het oogpunt van ons onlangs behaalde VCA keurmerk.”

Eerst wordt de theorie uitgelegd door Rick van Welzenes van Mateco bv.

Dan is er aandacht voor de praktijk

Er staan twee hoogwerkers klaar.

Er wordt uitgelegd en geoefend.

 

© Copyright 2022 - Dusol Vastgoedonderhoud b.v.