• maart

    15

    2023
  • 536
  • 0
Vincentre in Nuenen uitgebreid

Vincentre in Nuenen uitgebreid

Midden in het centrum van Nuenen bevindt zich het Museum Vincentre. Een museum over het werk en leven van Vincent van Gogh in de tijd dat hij in Nuenen woonde.

Aan het bestaande museum – wat zich in het voormalige raadhuis van Nuenen bevindt – heeft BanBouw een uitbreiding gerealiseerd. Deze aanbouw doet denken aan een langgevelboerderij zoals er vroeger ook een op deze plek heeft gestaan. In deze aanbouw zal straks onder andere een grote ontvangsthal, een café, winkel en filmzaal gevestigd zijn.

In opdracht van BanBouw heeft Dusol Vastgoedonderhoud het schilderwerk van dit mooie project op zich genomen. Enkele wanden en plafonddelen zijn voorzien van Kalei, een eeuwenoude verftechniek op basis van kalkpoeder. Met het kaleien wordt de op kleur gemaakte Kalei met een blokkwast op de muur aangebracht waarna er met een kam reliëfstrepen in getrokken worden. Dit geeft een fraai resultaat. Daarnaast zijn ook alle overige wanden, plafonds en hout-/metaalwerk geschilderd.

De vaklieden van Dusol Vastgoedonderhoud zijn in januari gestart en zullen eind maart klaar zijn met alle werkzaamheden. Medio april 2023 zal het nieuwe Van Gogh Village Museum, zoals Vincentre dan zal gaan heten, de deuren weer openen.

Bekijk op onze projectpagina meer foto’s van het Vincentre-project.

© Copyright 2022 - Dusol Vastgoedonderhoud b.v.