• februari

    6

    2020
  • 1262
  • 0
Winterscholing schildersvakopleiding

Winterscholing schildersvakopleiding

In de schildersbranche is het over het algemeen in de wintermaanden wat rustiger. De Schildersvakopleiding – onderdeel van Onderhoud NL Opleidingen – speelt hierop in door in januari en februari meer lessen tijdens de zogenaamde ‘winterverdichting’ te geven. De winterverdichting is een periode van 6 weken achter elkaar waarin de leerlingen les krijgen, 3 weken voor de eerstejaars en 3 weken voor de tweede- en derdejaars.  In januari moesten de eerstejaars leerlingen aan de bak en nu is de beurt aan onze tweede- en derdejaars leerlingen om zich te scholen.

Door het jaar heen hebben de leerlingen van de Schildervakopleiding in Nuenen 35 lesdagen. Tijdens de winterverdichting krijgen de leerlingen dus 3 weken achter elkaar les: ofwel 15 dagen en de andere dagen worden door het jaar heen gevuld. De lesdagen zijn verdeeld in een deel praktijk: schilderen, behangen, glaszetten etc. en een gedeelte theorie. Zo zijn de lesdagen prettig in balans.  “We vinden het erg belangrijk dat we de leerlingen een goede basis kunnen bieden, zij zijn ten slotte de leermeesters van de toekomst”, aldus een van de opleiders.

Erkende leerbedrijven, zoals Dusol er ook een is, zijn erg blij met de winterverdichting van de Schildervakopleiding. Zo krijgen de leerlingen een kennis- en vaardigheden-boost in de periode waarin er minder werk is en kunnen ze die nieuwe kennis inzetten als het weer drukker wordt. Een win-win situatie voor iedereen.

© Copyright 2022 - Dusol Vastgoedonderhoud b.v.